2010-05-10

Kenneth Bjerre vann på Ullevi

Dansken Kenneth Bjerre tog hem GP-tävlingen i speedway på Ullevi i Göteborg. Piraternas Greg Hancock imponerade i tävlingen men missade i finalen och slutade på fjärde plats.
Kenneth Bjerre var ett enda stort leende efter att han tagit hem sitt livs första GP-seger i speedway.
- Det är allas dröm att vinna ett GP, sa dansken på presskonferensen efter tävlingen.
Den regnblötta banan gjorde att starterna blev väldigt avgörande i heaten. Något som Greg Hancock konstaterade tidigt i tävlingen.
- Det är en sån där kväll när starten betyder allt, sa Hancock efter att han vunnit sitt första heat.
Hancock imponerade och körde in flest poäng av samtliga förare i grundomgången. Men i finalel bevisades det han hade rätt om hur betydelsefull just starten var. För här fick han inte till det riktigt och var sedan chanslös mot de framför.
Bjerre vann nu före Tomasz Gollob och Andreas Jonsson som efter att ha tagit tre poäng på sina tre första heat hittade inställningarna som tog honom ända till pallen.

Källa Na.se

4 kommentarer:

  1. Kul att Jonsson kom på pallen och att få se våran Indian: Zettersrtöm! Och skönt att det slutade regna!

    SvaraRadera
  2. Jag läste att Simon tyckte att de nya ljuddämparna var larviga och att det kändes som att åka moppe! Låter inget vidare, vi får lyssna på dem live på tisdag :)

    SvaraRadera
  3. Jo, fast dom kommer nog inte köra med dom nya ljuddämparna för jag har läst att motorerna inte klara av att funka då, plus att dom har ju inte kört med dom på dom senaste matcherna här i Sverige så vrf börja med sånt larv nu liksom! XD Dom som kom på dom nya ljuddämaprna är larvpottor och fantasilösa XD

    SvaraRadera