2010-02-11

Här kommer lite info om några speedway förare:

Bjarne Pedersen - Indianerna

Född: Den 12 juli 1978
Kommer från: Danmark
Snitt: 7,83
Hemsida
http://www.pedersenracing.com/

Presentation
Bjarne Pedersen är ett av Indianernas nyförvärv till 2010 års elitseriesäsong. Den mycket meriterade dansken, som bland annat varit med och vunnit den engelska elitserien tre gånger, kommer från en fem års lång sejour i Västervik där han alltid plockat många poäng och varit en stor ledargestalt. Bjarne var även med Västervik när de tog sitt första-SM-guld någonsin. Rent individuellt har Bjarne också en hel del fina meriter. exempelvis är han dansk mästare (2004) och i GP-sammanhang har han stått på pallen sju gånger, varav en gång allra längst upp!

Leon Madsen - Indianerna
 
Född: Den 5 september 1988
kommer från: Danmark
Snitt: 6,40
Hemsida:
http://www.teamleon.dk/
 
Presentation:
Leon Madsen, som har tillhört Indianerna sen 2008, gjorde under förra säsongen sina första matcher i den svenska elitserien. Trots att han tidigare inte ens åkt på hälften av alla elitseriebanor imponerade han stort och snittade över 6 poäng per match från sin reservposition. Till i år har snittsystemet gjorts om och Leon kommer nu få köra som ordinarie i laget, men även det lär den unge dansken klara med bravur! Individuellt sett vann Leon VM-guld för 80cc-förare 2001 och hans målsättning för framtiden är att även bli världsmästare på stor cykel.
 
Simon Gustafsson - Indianerna
 
Född: 26 Maj, 1990
Kommer från: Sverige
Snitt: 3,93
Hemsida
http://www.beab-racing.se/
 
Presentation:
Egen produkt, som fortsatte att utvecklas under förra året och särskilt på hösten gjorde han fina insatser både för Indianerna och för sitt engelska lag Eastbourne. En fjärdeplats i JSM-finalen 2007 förbättrades till en silvermedalj 2008. Simon vann grundtävlingen, med snuvades på guldet på mållinjen i A-finalen. Guld blev det i stället i JEM för lag i polska Rawicz och senare en bronsmedalj i JVM för lag. I år kommer Simon att fortsätta att tävla för Eastbourne i Premier league och dessutom representera Lodz i den polska tredjeligan.




Källa: http://www.indianerna.nu/

1 kommentar: